Дата: 13.06.2017

Поліграфічні системи – у гармонії з технологічним прогресом

Компанія «Поліграфічні системи», постачальник обладнання, витратних матеріалів та комплектуючих для поліграфічної та пакувальної промисловостей відкриває абсолютно новий для себе напрямок – принтери 3D-друку MakerBot.

Сьогодні 3D-друк мега популярна, і впевнено посідає чільне місце у списку інноваційних напрямів розвитку в тих галузях та для вирішення таких завдань, де застосування традиційних технологій пов'язане з час- та трудовитратами.

3D-принтери можуть створювати об'єкти практично будь-якої форми та складності, активно застосовуються як у промисловості, медицині, авто- та авіабудуванні, архітектурі різногалузевими фахівцями, так і в побуті простими користувачами. Для дизайнерів та архітекторів, 3D-принтер – просто неоціненна знахідка. Можливість створити/«намалювати» модель у 3D-редакторі, з наступним друком на принтері – і є абсолютна свобода творчості.

Існує низка різних технологій 3D-друку. У ряді принтерів, що друкують пластиком (технологія FDM-моделювання методом пошарового наплавлення), лідируючі позиції займають принтери виробництва американської компанії MakerBot. 3D-принтери цього виробника вигідно відрізняються від аналогів надійністю, точністю друку та простотою експлуатації.

Основне призначення принтерів MakerBot – виготовлення прототипів виробів, корпусів, макетів та готових виробів з некритичними характеристиками міцності.

Компанія MakerBot здавна наголошує на екологічності друку для безпеки користувачів. Практично всі 3D-принтери Replicator спроектовані для роботи з PLA-пластиком - одним з найбільш економічних, термопластичних, нетоксичних та біорозкладних матеріалів для тривимірного друку. Крім того, фахівці компанії зуміли створити на основі PLA спеціальний інженерний PLA-пластик (філамент), що нагадує своїми характеристиками популярний промисловий ABS-пластик, але залишається нешкідливим для природи та здоров'я користувачів. Новий матеріал, який отримав назву «Tough PLA», має підвищену ударостійкість і міцність на стиск і розрив, але при цьому не вимагає підігріву робочого столика і не виділяє шкідливих випарів. На відміну від стандартного PLA-пластика, новий матеріал більш еластичний і менш крихкий, що дозволяє виготовляти функціональні прототипи кріплень, що замикаються, і деталей з різьбовими з'єднаннями.

Налаштування 3D-принтера здійснюється за допомогою зручного покрокового посібника в мобільному додатку MakerBot Mobile, що також дозволяє здійснювати віддалене керування та спостереження в режимі реального часу за допомогою бортової камери. Оновлене програмне забезпечення MakerBot Print оптимізує процес 3D-друку за рахунок підтримки CAD-файлів у більшості форматів з економією робочого часу. Функція Auto Arrange дозволяє автоматично розподіляти масштабні проекти по столиках одного або декількох 3D-принтерів заради найбільш ефективного використання робочого об'єму. 3D-файли групуються в окремі проекти зі збереженням налаштувань друку для кожного компонента, що робить більш зручним обмін робочими файлами.

Компанія «Поліграфічні системи» пропонує повну лінійку принтерів MakerBot, інформаційний супровід, гарантійне та післягарантійне обслуговування.

За додатковою інформацією звертайтесь до Кудіна Сергія за допомогою електронної пошти S.Kudin@printsys.com.ua або дзвоніть (044) 520 -27-47.